Wednesday, April 29, 2015

סלט קינואה, כרובית ופטריות

(4 מנות)
מצרכים:

1/2 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
220 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 כף שמן
1/2 כפית טימין קצוץ/יבש
מלח פלפל
1 כוס קינואה שטופה היטב
3/4 1 כוסות מים או ציר מרק
1/4 כוס אגוזי מלך מטוגנים וקצוצים
1/4 כוס גבינת עזים/פטה/כחולה, מפוררת

1/4 כוס חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
ערבבו את הכרובית והפטריות עם השמן, הטימין ומעט מלח פלפל. הניחו על תבנית אפייה בשכבה אחת ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אפו כ-20-30 דק׳, עד שהם מתחילים להתקרמל.
בזמן שהכרובית והפטריות בתנור, הרתיחו את המים עם הקינואה ולאחר רתיחה הנמיכו את האש. כסו את הסיר ובשלו כ-15-20 דק׳, עד שהקינואה ספגה את המים והתרככה. הורידו מהאש והניחו לקינואה להצטנן בשיר מכוסה כ-5 דק׳.
ערבבו הכל יחד ותהנו!

No comments:

Post a Comment