Wednesday, April 29, 2015

לחם קריספי

מצרכים:
3 כוסות קמח לא מולבן
3/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית שמרים מהירים

1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה:


בקערה גדולה ערבבו את הקמח, המלח והשמרים. הוסיפו מים וערבבו עד שמתקבלת עיסה אחידה. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לתפיחה ל12-18 שעות. הכי טוב להשאיר לכל הלילה.
אחרי שעברו השעות הללו, חממו תנור ל230 מעלות צלזיוס. כשהתנור הגיע ל230 מעלות הניחו בתוכו סיר ממתכת יצוקה, עם מכסה לחימום ל-30 דק׳. בינתיים, שפכו את הבצק למשטח מקומח היטב וצרו ממנו כדור. כסו את הכדור בניילון נצמד ותנו לו לנוח עד שהסיר מסיים להתחמם. 
כשעברו 30 דק׳ הוציאו את הסיר מהתנור וזרקו בתוכו את כדור הבצק. כסו במכסה והחזירו לתנור לעוד 30 דק׳. אחרי 30 דק׳ הורידו את המכסה, ואפו עוד 15 דק׳. הוציאו את הסיר מהתנור ואת הלחם מהסיר. הניחו לו להתקרר. 
מומלץ להגיש עם ריבה ביתית או גבינה טובה.

No comments:

Post a Comment