הקיץ שעבר עלינו היה קשה; הייתה לנו מלחמה, איום של פיגועי טרור, רקטות שמתעופפות מעלינו, אבל אחד הדברים הטובים היה שאנחנו "הוחרמנו" על ידי מדינות אחרות. כן, זה היה בסופו של דבר טוב, לפחות עבורנו. בדרך כלל הפירות והירקות הטובים ביותר שלנו מיוצאים לחו”ל, אבל לא הפעם. הישראלים בקיץ הזה יכלו להינות מהתוצרת טעימה שלהם, כולל מנגו! אשר כיסה את טארט המסקרפונה שלנו.
הטארט הזה היה אמור להיות מכוסה עם תותים אבל משום שזו לא עונת התותים כרגע בישראל וזו כן עונת המנגו, בחרנו לנצל את זה ולהשתמש בו.
בזמן שאנחנו נהנות מהקינוח שלנו אני לא יכולה שלא לחשוב על פתגם ידוע בספרדית שאומר: ". no hay mal que por bien no venga" - משמעותו ״אין דבר רע שלא יוצא ממנו משהו טוב״.
הנה המתכון:
340 גרם של עוגיות מחיטה מלאה
150 גרם חמאה + כף לשימון התבנית
קליפה מגוררת מחצי לימון
מילוי:
2 מנגו גדול
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם של שמנת להקצפה
1 כף תמצית וניל
3 כפות סוכר
מתחילים על ידי הכנת תחתית הביסקוויטים.
ממיסים את החמאה וגורסים ביסקוויטים במעבד מזון. מערבבים אחד עם השני ומוסיפים את גרידת הלימון.
מחממים תנור ל -180 מעלות.
משמנים בחמאה את התחתית ודפנות של תבנית עגולה בקוטר 23 סנטימטר, שמים את תערובת הביסקוויטים, ומהדקים עם היד לשכבה אחידה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל30 - 35 דקות עד שהבצק מזהיב אך לא נשרף.
מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
בקערה גדולה מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר ותמצית הוניל לקרם אחיד, ומקציפים את השמנת בנפרד. מוסיפים את השמנת לגבינה ובעדינות אך ביסודיות מערבבים הכל ביחד. שמים במקרר.
שוטפים את המנגו, חותכים אותם באמצע ולאחר מכן לקוביות קטנות.
שמים את הקרם מעל הטארט האפוי ולאחר מכן מוסיפים את המנגו על גבי הקרם. הטארט הזה הוא טארט כייפי ומהיר, אז אין צורך לסדר את המנגו או התותים יפה. זה יוצא בלאגן אמנותי.
No comments:
Post a Comment