Monday, November 10, 2014

פטריות גבינת עיזים ממולאות


מצרכים:
שמן זית - למריחה על נייר האפייה
3 פרוסות של לחם לבן רגיל
1 שן שום קטנה קצוצה
150 גרם גבינת עיזים רכה מפוררת
1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים
1/4 כפית צ׳ילי גרוס
קמצוץ מלח
2 חב׳ (300 גרם כל אחת) של פטריות שמפיניון, ללא ה״רגליים״

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים קלות תבנית אפיה או נייר אפייה על תבנית.
  3. במעבד מזון שמים את הלחם והשום עד שמתקבלים פירורים דקים. מוציאים 1/2 כוס של פירורים ושמים בצד. לשאר הפירורים שבמעבד המזון מוסיפים את גבינת העיזים, הפטרוזיליה והצ׳ילי הגרוס. מוסיפים את קמצוץ המלח וטוחנים הכל עד שהופך למלית אחידה.
  4. עם כפית ממלאים כל פטריה ואת החלק שממולא מכסים קלות בפירורי הלחם ששמנו בצד.
  5. מניחים את הפטריות על התבנית שהכנו ומכניסים לתנור. אופים עד שהפטריות רכות ומעט שחומות, מה שלוקח כ-15-20 דק׳.
  6. מצננים מעט, מסדרים יפה על צלחת ומגישים. בתיאבון!

No comments:

Post a Comment