מצרכים:
שמן זית - למריחה על נייר האפייה
3 פרוסות של לחם לבן רגיל
1 שן שום קטנה קצוצה
150 גרם גבינת עיזים רכה מפוררת
1/2 כוס עלי פטרוזיליה טריים
1/4 כפית צ׳ילי גרוס
קמצוץ מלח
2 חב׳ (300 גרם כל אחת) של פטריות שמפיניון, ללא ה״רגליים״
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
- משמנים קלות תבנית אפיה או נייר אפייה על תבנית.
- במעבד מזון שמים את הלחם והשום עד שמתקבלים פירורים דקים. מוציאים 1/2 כוס של פירורים ושמים בצד. לשאר הפירורים שבמעבד המזון מוסיפים את גבינת העיזים, הפטרוזיליה והצ׳ילי הגרוס. מוסיפים את קמצוץ המלח וטוחנים הכל עד שהופך למלית אחידה.
- עם כפית ממלאים כל פטריה ואת החלק שממולא מכסים קלות בפירורי הלחם ששמנו בצד.
- מניחים את הפטריות על התבנית שהכנו ומכניסים לתנור. אופים עד שהפטריות רכות ומעט שחומות, מה שלוקח כ-15-20 דק׳.
- מצננים מעט, מסדרים יפה על צלחת ומגישים. בתיאבון!

No comments:
Post a Comment